PERISOARE DIN CARNE TOCATA

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru perisoare:
  • 1kg.carne tocata de manzat(sau porc)
  • 1 ceapa mare rosie tocata marunt
  • 1/2 lingurita coriandru pisat
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 4-5 catei de usturoi pisati
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri ulei de masline
  • Pentru sos:
  • 500g ciuperci
  • 6 catei de usturoi pisati
  • 200ml smantana pentru gatit Milli
  • 6 linguri vin alb
  • sare si piper dupa gust
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 legatura patrunjel proaspat tocat

Mod de preparare

Pentru perisoare:

Intr-un castron se amesteca carnea tocata cu ceapa,usturoiul,coaja de lamaie si condimentele,se framanta bine.Apoi se modeleaza circa 25-30 de perisoare.Se pun perisoarele intr-o tava de aragaz unsa cu ulei si se dau la cuptorul incins la 180gC circa 20 de minute.Intre timp pregatim sosul:

Intr-o tigaie mai mare(wok)se calesc ciupercile in ulei cu usturoiul,sare si piper dupa gust,apoi se adauga vinul si smantana si se las sa fiarba timp de 10 minute.Apoi in acest sos se adauga perisoarele si se mai lasa pe foc timp de 10-15 minute.Cand am oprit focul se adauga patrunjelul proaspat tocat.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise