Perisoare de dovlecei cu sos de smantana de soia

Dovleceiii spalati, rasi fin,la fel si morcovul, ceapa taiata foarte marunt sau rasa si ea, toate se pun intr-un castron.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Perisoare:
  • 2 dovlecei
  • 1 ceapa mica
  • 2 morcovi mici
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita cimbru
  • marar verde
  • 1 ceasca cu pesmet
  • 3 linguri orez fiert
  • 1 cana cu faina
  • Sos de smantana:
  • 400 ml smantana lichida de soia
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita faina
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Dovleceiii spalati, rasi fin,la fel si morcovul, ceapa taiata foarte marunt sau rasa si ea, toate se pun intr-un castron, se adauga 1 lingura rasa cu sare, se amesteca si se lasa deoparte 20 minute.

Dupa ce si-au lasat zeama, se ia din compozitie cate putin, se stoarce bine si se pune in alt vas; dupa ce s-a terminat, se adauga piper, orezul fiert, verdeata, cimbru, sare daca mai e nevoie, pesmet si se amesteca totul foarte bine; se ia cu lingurita din compozitie, se trece prin faina, se formeaza perisoarele, apoi se lasa deoparte pe un tocator.

Pentru sos, se pune uleiul in vas, se adauga usturoiul si se lasa doar cat isi lasa aroma, se adauga lingurita de faina, amestecand bine, se stinge cu un pahar cu apa, amestecand sa nu se formeze cocoloase; cand incepe sa fiarba, se adauga usor perisoarele, se lasa la fiert cateva minute, apoi se adauga smantana, se potriveste de gust, iar dupa cateva clocote, se opreste focul.

Se serveste cu mamaliguta.

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise