Perisoare cu sos de smintina si ceapa

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg. carne (piept de pasare
  • de vitel
  • macra sau de porc
  • frumos impanata )
  • 1 ou
  • 100 gr. ceapa
  • o felie de piine
  • ulei
  • o lingurita de faina. Pentru sos: ulei
  • unt sau untura
  • o ceapa rasa
  • 25 gr. de faina
  • zeama de lamiie sau otet
  • 100 ml de smintina
  • marar verde
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Se trece carnea prin masina de tocat, impreuna cu ceapa si piinea inmuiata in apa si bine stoarsa. Se adauga in tocatura oul intreg sau 2 albusuri ramase, faina, se potriveste de sare, se pun piper, patrunjel si marar tocat si se omogenizeaza amestecul cu o lingura. Intr-o cratita, se caleste ceapa cu putin ulei, se stinge cu o cana ( ¼ l ) de apa si cind clocoteste din nou, se pun la fiert perisoarele mici, rotunde, date cu putina faina. Se lasa la foc mic 25 minute sa clocoteasca in vas acoperit. Se freaca smintina cu faina, se dilueaza cu putina apa rece si se toarna peste sosul din vas. Se lasa sa se ingroase potrivit sosul si se presara patrunjel si marar verde.

Tort trio de ciocolata. Reteta de tort cu blat umed de cacao si trei feluri de ciocolata

Tort Trio de Ciocolata. Reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si trei mousse-uri fine din ciocolata neagra, cu lapte...

Piftie - racituri - de curcan

Placinta spirala cu spanac si branza in aluat foietaj

Placinta spirala cu spanac si branza in aluat foietaj este o alegere delicioasa pentru o gustare sau chiar pentru o masa...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise