Pere posate in visinata

Intr-o tigaie se pune la caramelizat zaharul.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 pere coapte mediu
  • 1 mar decojit
  • 30 grame unt
  • 5 linguri zahar tos
  • scortisoara pudra
  • praf sare
  • 200 ml visinata

Mod de preparare

Intr-o tigaie se pune la caramelizat zaharul, dupa ce s-a topit, se pune untul si imediat marul taiat cubulete mici. Se lasa 5 minute sa se intrepatrunda. Pentru cei care iubesc caramelul sarat, se va pune sare afumata. Va iesi o minunatie.

Intr-o alta tigaie se pune la fiert visinata peste care se asaza cu fata in jos perele taiate in doua. Se lasa sa iasa alcoolul din visinata, iar perele sa se poseze, pana cand visinata se caramelizeaza.

Se asaza in farfurie para, peste care se pune caramelul impreuna cu merele.

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise