Pere in sos de vin,

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Pere in sos de vin,

Ingrediente

  • 3-4 pere potrivite
  • 200 ml de vin rosu
  • 1 praf de scortisoara
  • 1 praf de nucsoara
  • 4-5 cuisoare
  • 50 ml cognac
  • 150-175 gr de zahar pt caramel si 3 linguri pentru fiert perele
  • topping de ciocolata

Mod de preparare

Perele se spala si se taie in jumatati pe lungime, se vor pune la fiert in vin rosu in care a fost pus in prealabil 3 linguri de zahar, scortisoara, nucsoara, cuisoare se lasa la fiert pana se inmoaie perele.

Separat se pune zaharul pentru a se face un caramel iar in acesta se vor pune perele, dupa care se va adauga cogniac-ul se lasa sa ia foc si sa fiarba un pic in acest sos dupa care se scot si se monteaza pe farfurie.

Se aseaza perele si se decoreaza cu topping-ul de ciocolata.

Pofta Buna

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise