Pere imbatate in vin rosu (Peras bebedas)

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 pere medii tari
  • 1
  • 5l vin rosu
  • 10 linguri zahar
  • 2 lingurite praf de scortisoara
  • 4-5 stele de anason
  • 1 lingurita praf de anason.

Mod de preparare

Curatam perele de coarja fara sa scoatem coditele. Punem intr-o cratita adanca perele cu zaharul, scortisoara, stelutele si praful de anason si la urma vinul. Punem la fiert la foc mediu cca. 30 min., intorcand din cand in cand pana cand furculita intra usor in para. Tragem de pe foc cratita, se pune una sau doua peri intr-o farfurie cu 3-4 linguri cu sosul de vin deasupra. Se poate servi calde sau reci, dupa preferinta. E o reteta tipica portugheza ce se serveste in ocazii familiale. Aceasta reteta se face cu vinuri si mirodenii variate, dar cea mai faimoasa si "gustoasa" e reteta facuta cu vin de Porto rosu sau rose. Va urez pofta buna!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise