Pere cu sos de ciocolata

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 pere,150g zahar,250 ml apa,1 lingura suc de lamaie
  • Sos:120g ciocolata,120 ml frisca lichida,1 lingura ulei,50g unt,50 ml coniac

Mod de preparare

Se curata perele de coaja,se taie in doua si se scot samburii.Se fierbe apa cu zaharul,se adauga perele si se fierb incet.Cand s-au inmuiat,se adauga sucul de lamaie si se lasa sa se raceasca in sirop.

Sosul:se taie ciocolata bucati mici si se topeste pe baie de apa impreuna cu uleiul;cand ciocolata este fierbinte,se adauga frisca lichida si untul.Se ia vasul de pe foc si se pune coniacul.

Perele se pun pe farfurie,iar deasupra se toarna sosul de ciocolata caldut.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise