Pepene galben umplut cu fructe si inghetata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pepene galben umplut cu fructe si inghetata

Ingrediente

  • 6 Pepeni galbeni
  • 150 gr de struguri albi
  • 150 gr de struguri negri
  • 3 Kiwi
  • 1 Mango
  • 2-3 portocale
  • 2-3 banane
  • 2-3 mere
  • 50 gr de afine
  • 50 gr mure
  • 50 gr zmeura
  • 150-150 gr de smochine
  • 50 gr de coacaze
  • ½ de sticla de sampanie
  • 20-30 ml de cognac
  • * Pentru 12 portii

Mod de preparare

Fructele se spala, pepenii galbeni se taie in jumatati se curata de seminte si se taie din interiorul pepenelui cubulete potrivite, cubuletele se pun intr-un castron mare peste care se adauga celelalte fructe dupa cum urmeaza. Se curata merele de coaja si se taie in cubulete portivite, la fel se procedeaza si cu mango, se curata kiwi si bananele si se taie in rondele, boabele de struguri, smochinele se taie in jumatate(intregi), portocala se decojeste si se taie tot in cubulete. Se adauga murele, afinele, coacazele si zmeura dar se mai opresc cateva din fiecare fruct si pentru décor, peste fructele respective se adauga samapania de preferat dulce si se lasa sa stea 1-2 ore pentru a prinde acest gust dulceag si se da la frigider.

Separat se pune o tigaie pe foc in care se pun 4-5 linguri de zahar, si se lasa pentru a se carameliza, dupa cele doua ore, fructele se scot din frigider si se lasa sa se scurga de suc-ul respectiv dupa care se adauga in tigaie peste zaharul caramelizat, pentru un gust mai deosebit se adauga 20-30 de ml de cognac pentru a se flamba putin, dupa care se scot fructele se pun in pepenele galben langa care se vor adauga 2-3 cupe de inghetata se va adauga frisca, menta proaspata si ciocolata rasa se poate servi.

Tortul de inghetata poate fi cumparata din comert sau facut de noi in casa.

Pofta Buna

www.reteteleluisupernico.blogspot.com

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise