Pepene galben umplut

Spalam pepenele, il taiem pe jumatate si scoatem semintele.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pepene galben
  • 1 banana
  • o mana visine
  • 2 piersici
  • 100 ml sampanie dulce
  • 5 gr gelatina
  • frisca pentru servit

Mod de preparare

Spalam pepenele, il taiem pe jumatate si scoatem semintele. Cu o lingura, scoatem miezul, iar jumatate il taiem cubulete. Piersicile le decojim si le taiem cubulete, banana o taiem felii subtiri, iar visinelor le scoatem samburii.

Asezam toate fructele intr-un castron, iar deasupra turnam sampania. Lasam 15 minute, amestecand din cand in cand usor, apoi scurgem zeama. Asezam fructele in cojile de la pepene. Hidratam gelatina in 2 linguri de apa rece. Punem zeama intr-o craticioara la foc pana se infierbanta, apoi turnam lichidul fierbinte peste gelatina, amestecand. Lasam putin sa se racoreasca, apoi turnam lichidul peste fructe. Dam pepenii la frigider pentru 1-2 ore.

Servim pepenii taiati felii, cu frisca.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise