Penne cu ciuperci, piept de pui si sos de tomate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400g paste
  • 350g ciuperci
  • 1 piept pui taiat marunt
  • 400ml rosii in conserva
  • 5 catei usturoi tocat
  • 4 cepe tocate marunt
  • O ceasca branza feta maruntita
  • O ceasca parmezan ras
  • O jumatate ceasca supa de pui
  • Un sfert ceasca vin alb sec
  • Busuioc
  • Rozmarin
  • Oregano
  • Ulei masline
  • Patrunjel
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare

Se pun pastele la fiert cu sare, se scurg bine si se lasa deoparte.

Intre timp, se face un sos din rosii astfel: se pun doua linguri ulei de masline intr-o tigaie incinsa, se adauga usturoiul si se lasa pana devine auriu. Se toarna rosiile cu tot cu suc, se lasa la foc mediu 3-4 minute, amestecand din cand in cand. Presarati sare si o lingura de oregano uscat. Se faramiteaza bine cu o furculita, se mai adauga putin ulei de masline, se da focul tare si se mai lasa 2 minute. Se pune deoparte.

In aceeasi tigaie se pune o lingura de ulei de masline, se lasa la incins, se adauga ceapa, se caleste pana se inmoaie apoi se pun ciupercile, se soteaza pana se inmoaie si nu mai lasa apa, la foc mare, pentru 10 minute. Puneti intr-un bol.

In aceeasi tigaie incingeti doua linguri de ulei, puneti puiul sarat si piperat in prealabil, lasati pana devine auriu, la foc mare. Adaugati ciupercile, sosul de rosii, pastele, feta, parmezanul, supa de pui si vinul. Adaugati mirodenii precum rozmarin, busuioc, sare, piper doar daca mai este cazul. Branza si supa sunt suficient de sarate, deci trebuie avut in minte acest lucru.

Lasati 5 minute la foc mediu pana lichidul devine gros. Inchideti focul si presarati patrunjel tocat.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise