Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Se curata legumele pentru supa si se taie in cubulete. Ardeii iuti, curatati de seminte si nervuri, se taie fasii subtiri. Se calesc toate legumele, impreuna cu ardeii iuti in uleiul incins, se adauga rosiile si zaharul si se fierb incet, cu capac, circa o ora, amestecand din timp in timp. - Intre timp, se fierb macaroanele in apa (multa) cu sare (sa nu se inmoaie prea tare), se clatesc cu apa rece si se lasa sa se scurga. Se taie marunt frunzele de patrunjel si de busuioc si se incorporeaza in sosul de rosii, care se gusta apoi de sare si piper si se serveste imediat cu macaroanele. Dupa gust, se poate presara peste ele parmezan sau cascaval ras.
Atentie la ardeii iuti! \"Focul\" produs de ei nu poate fi stins cu apa. Sunt \"diabolic\" de iuti si chiar cei mai iscusiti bucatari trebuie sa-i foloseasca cu masura (semintele, extrem de piscacioase, trebuie inlaturate). Sunt cunoscuti si consumati peste tot in lume - pe continentul nostru, mai cu seama in sud si sud-est. Se pun in borcane pentru iarna, produc pofta de mancare, stimuleaza digestia si contin o cantitate mare de vitamina C. Nu ataca mucoasa stomacului, ci mai degraba o menajeaza.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise