Penne all'Arrabbiata

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 1 pachet paste Penne
  • 3 dl linguri ulei masline
  • 1 ardei capia
  • 1 capatana usturoi
  • 4 rosii in bulion sau o cutie tomate pellatte
  • ardei iute sau boia de ardei iute
  • sare
  • piper
  • 1 lingura busuioc sau 4-5 frunze busuioc proaspat

Mod de preparare

Se fierb pastele. Se taie ardeii in cubulete mici de 5 mm si se calesc. Se adauga usturoiul pisat.

Se adauga rosiile in bulion, maruntindu-se rosiile.

Se adauga 1/4 ardei iute sau boia iute - sosul final trebuie sa fie f. iute (arrabiata = infuriata).

Se adauga sare si piper dupa gust. Se opreste focul si se adauga busuiocul

Se pun pastele in castonase, se adauga sos pe cat suporta fiecare o mancare iute, se dupa preferinte se presara parmezan.

Se serveste seara, cu o floare pe masa, lumanari aprinse, intr-o companie placuta!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise