Pavlova cu frisca si zmeura proaspata. Reteta unui desert elegant si delicios

Descopera reteta pentru Pavlova cu frisca si zmeura proaspata, un desert elegant si delicios, perfect pentru ocazii speciale si nu numai. Urmeaza pasii simpli pentru a crea aceasta delicatesa rafinata!

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri de ou
  • 200 g zahar tos
  • 1 lingurita de otet alb
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 2 lingurite de amidon de porumb
  • Pentru frisca:
  • 400 ml smantana pentru frisca (minimum 30% grasime), foarte rece
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • Pentru decor:
  • zmeura proaspata
  • seminte de rosie (optional)
  • frunze de menta

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 150°C si pregateste o tava cu hartie de copt.

Intr-un bol mare, bate albusurile pana devin spuma moale.
Adauga treptat zaharul, cate o lingura pe rand, continuand sa bati pana cand obtii o bezea lucioasa si tare.
Adauga otetul, extractul de vanilie si amidonul de porumb, amestecand usor cu o spatula.

Pune bezeaua pe tava pregatita, formand un cerc de aproximativ 20 cm in diametru. Fa o adancitura in mijloc pentru a crea un loc pentru frisca si fructe.
Redu temperatura cuptorului la 120°C si coace bezeaua timp de 1 ora si 15 minute. Opreste cuptorul si lasa bezeaua sa se raceasca complet in cuptor cu usa intredeschisa.

Intr-un bol mare, bate smantana rece pana incepe sa se ingroase.
Adauga extractul de vanilie si continua sa bati pana cand frisca formeaza varfuri moi.

Transfera bezeaua racita pe un platou de servire. Umple adancitura din bezea cu frisca batuta. Decoreaza generos cu zmeura proaspata. si seminte de rosie daca le folosesti.
Daca doresti, adauga cateva frunze de menta pentru un aspect si un gust proaspat.

Sfaturi:
Asigura-te ca bolul si telurile sunt perfect curate si fara urme de grasime inainte de a bate albusurile.
Smantana pentru frisca trebuie sa fie foarte rece pentru a se bate bine.
Poti folosi si alte fructe proaspete pentru decor, cum ar fi capsuni, afine sau kiwi.

Sau, daca vrei, in loc de frisca, o poti umple cu crema de lamaie, crema de ciocolata sau crema de portocale. Pofta buna!

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....

Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa

Descopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise