Patrate cu brinza de vaca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr. faina
  • 250 gr. unt
  • 250 gr. brinza de vaca
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • coaja de lamiie rasa
  • un virf de cutit sare
  • faina cit cuprinde
  • visine din dulceata sau putina marmelada

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul, coaja de lamiie si galbenusurile. Se adauga brinza bine stoarsa de zer si trecuta prin sita. Se adauga faina si se framinta bine; aluatul trebuie sa fie potrivit de tare. Se lasa sa se odihneasca 5-10 minute, apoi se intinde o foaie putin mai groasa ca un chibrit. Se taie patrate, se pune in mijlocul fiecaruia cite o boaba de visina din dulceata sau cite putina marmelada sau o bucatica de rahat. Se coc la foc potrivit.

Cind sint gata, inca fierbinti, se presara cu zahar pudra vanilat

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise