Pateuri cu telemea de oaie si za’atar-Pateuri cu carne-specific tarilor arabe

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 pachet de aluat frantuzesc pentru pateuri(congelat)
  • -150 grame carne de vita macinata
  • -100 grame telemea de oaie
  • -2 lingurite za’atar
  • -2 linguri ulei de masline
  • -1 ceapa mica taiata marunt
  • -seminte de pin
  • -seminte de susan prajite
  • -seminte de chimin
  • -1 lingurita condiment pentru carne macinat: all spice, piper alb,scortisoara,ghimbir,coriandru,nucsoara,chimin,cardamom,lamaie uscata
  • -sare dupa gust
  • -1 ou
  • Za’atarul este un condiment specific tarilor arabe preparat din oregano uscat,lamaita,maghiran,seminte de susan prajite,sare.
  • Este in general preparat acasa de majoritata gospodinelor de la sate si condimentele folosite sunt tinute secrete.
  • Se pot adauga si alte condimente cum ar fi:cimbru,chimin,coriandru,fenicol.
  • In Palestina reteta include chimin dulce ( carawe sau fenicol).
  • In Liban se adauga adesea sumac, un condiment care da o culoare rosie
  • inchisa.
  • In Egipt acest condiment se prepara cu scortisoara,cuisoare si muguri de trandafir.
  • Se foloseste in numeroase mancaruri si aluaturi.

Mod de preparare

Se scoate aluatul pentru pateuri din congelator si se lasa cateva minute sa se dezghete.

Umplutura de branza

Telemeaua de oaie se rade pe razatoarea mare , se adauga za’atarul si se amesteca bine.

Umplutura de carne

Se calesc in ulei intai semintele de pin pana iau o culare aurie si se scot intr-un bol.

Apoi se calesc ceapa taiata marunt si carnea macinata cu condimentele si sarata dupa gust.

Se scoate intr-un bol si se adauga semintele de pin.

Patratele de aluat frantuzesc se taie in jumatati , se formeaza triunghiuri care se umplu cu telemea sau carne.

Se aseaza pateurile astfel obtinute intr-o tava de cuptor , se ung cu ou batut cu putina apa si se presara cu seminte de chimin sau seminte de susan prajit.

Se dau la cuptorul pre incalzit la 200 de grade cca 20 de minute.

Se scot pe un platou si se servesc calde sau reci.

Pofta buna!

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise