Pateuri cu branza vegetala

Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 gr de faina
  • 1/2 pahar de ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita de sare
  • 3/4 pahar de apa
  • ptr umplutura
  • 300 gr de branza pe baza de ulei de cocus in stil Vega ca branza galbena
  • 100 gr de masline verzi fara samburi
  • 1 ceapa taiata cuburi
  • putin zaatar
  • putin susan

Mod de preparare

Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt si incepem sa amestecam, dupa care adaugam apa pana se formeaza un aluat fraged pe care il lasam sa se odihneasca jumatate de ora.

Pregatim umplutura

Intr-un bol desfacem branza cu un blender mot -cand este sfaramata, adaugam ceapa si maslinele si de asemenea dam gust cu putin piper si zaatar.

Pe o planseta, taiem aluatul in fasii pe care le intindem bine sa fie subtiri, impartim in dreptunghiuri si in fiecare dreptunghi punem 2 lingurite de umplutura, le lipim si le punem pe tava acoperita cu hartie de copt. Le udam cu putin lapte de migdale si le presaram cu susan.

Le coacem la 180 de grade C, timp de 20-25 de minute pana sunt rumenite.

Sunt foarte gustoase caldute, dar si reci.

Dupa ce le-am pregatit, in loc de copt, putem sa le prajim in ulei incins.

Din resturile de aluat se pot face saratele crocante.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise