Pateu de pasare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1kg ficatei de pasare
  • -100g unt
  • -100ml smantana
  • -1 legatura ceapa verde(facultativ)
  • -sare
  • -piper
  • -2 foi dafin

Mod de preparare

Ficateii se curata de saculetii sau urme de fiere, dupa care se spala.

Se fierb 15' in apa in care adaugam 2 foi de dafin, un varf cutit de busuic, 2 catei de usturoi intregi(fara sare, pentru a ramane alifiosi).

Lasam sa se raceasca, dupa care punem ficateii intr-un vas, peste care adaugam smantana, untul, sarea, piperul si mixam (de preferat cu blender-ul) pana cand devine o pasta alifioasa.

In compozitie se poate adauga facultativ si ceapa verde tocata marunt(dupa mixare)

Se poate pune intr-un castron, si se orneaza cu ardei gras si masline, sau se pot face tartine, ornate in functie de imaginatie.

Pofta buna !!!

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise