Ficateii se curata de saculetii sau urme de fiere, dupa care se spala.
Se fierb 15' in apa in care adaugam 2 foi de dafin, un varf cutit de busuic, 2 catei de usturoi intregi(fara sare, pentru a ramane alifiosi).
Lasam sa se raceasca, dupa care punem ficateii intr-un vas, peste care adaugam smantana, untul, sarea, piperul si mixam (de preferat cu blender-ul) pana cand devine o pasta alifioasa.
In compozitie se poate adauga facultativ si ceapa verde tocata marunt(dupa mixare)
Se poate pune intr-un castron, si se orneaza cu ardei gras si masline, sau se pot face tartine, ornate in functie de imaginatie.
Pofta buna !!!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise