Pateu de nuci cu usturoi
Acum ceva timp am gustat un pateu de nuci cu usturoi, facut de o doamna pe care nu o cunosc. Eram la niste prieteni dragi, care il primisera cadou. A fost o nebunie. Extraordinar de gustos. Mi-a tot ramas in gand, iar acum i-a venit randul.
Sunt tare incantata de ce mi-a iesit. Mi se pare ca la gust este la fel cu cel original, poate doar ca acela era un pic mai fin ca si textura. Eu am facut doar dintr-o cana de nuci ca test, iar robotului i-a fost mai dificil sa lucreze cu o cantitate mica. Dar data viitoare am sa pun mai multe nuci.
1 cana nuci hidratate 8 ore
1 capatana usturoi mica
1 lingura ulei masline presat la rece
2-3 linguri apa
sare roz de Himalaya (dupa gust)
Punem toate ingredientele in robot, mai putin apa. Procesam si treptat adaugam apa care sa ne ajute sa obtinem o pasta cat mai fina. Punem putina pentru ca nu vrem sa fie prea moale pateul.
Deoarece nucile au fost inmuiate in apa timp de 8 ore, sunt mult mai usor de digerat.
Poate fi consumat pe paine integrala, alaturi de legume sau direct cu fasii de legume - morcovi,telina, ardei, ridichi etc.
Daca iti place simplitatea acestei retete, da un share si pentru cei dragi!
Cu drag,
Valentina
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise