pate .

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g carne tocata
  • 1 ceapa portivita
  • 7-8 cartofi potriviti
  • 1 cutie porumb dulce la cutie
  • sare si piper
  • 1 lg ulei
  • 1 cana lapte
  • 1 lg unt sau margarina

Mod de preparare

Mai intai se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Pana fierb cartofii, intr-o tigaie se pune ceapa tocata la calit, peste care se adauga carnea. Se potriveste de sare si piper. Dupa ce carnea e calita se aseaza toata intr-un strat, intr-un vas de iena. Cand cartofii sunt fierti, se scurg de apa, se sdrobesc, se adauga sare, untul si laptele caldut, adica se prepara un piuré de cartofi. Pe urma in vasul de iena, peste carne se aseaza un strat din porumbul de la cutie. Peste porumb se intinde frumos piuréul si se introduce la cuptor. Se lasa la cuptor pana piuré-ul prinde o crusta aurie.

Mod de servire: Se serveste cald, taiata frumos o bucata la ce dimensiune doriti, iar deasupra se pune ketchup dulce sau picant, dupa gust. Pofta mare!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise