Pateul: Se spala ficatul si se taie cubulete. Se curata si se toaca marunt ceapa si usturoiul. Se incinge untul si se prajesc la foc mijlociu, circa 5 minute, ficatul, ceapa, usturoiul si o lingura de frunzulite de cimbru. Se adauga sare, piper si sucul de mere. Se amesteca bine cu mixerul sau se preseaza cu furculita, pana ce devin ca o crema, se mai gusta o data de sare si piper, apoi pateul se pune la rece peste noapte. Salata: Se spala frunzele, se zvanta, se taie fasii mai mari (sau se rup) si se aseaza pe un platou. Sosul: Se amesteca otetul, vinul, mustarul, sarea si piperul, dupa care se incorporeaza uleiul, batand cu o furculita sau cu telul. Sosul astfel obtinut se toarna peste salata, inainte de a o servi. Se taie bagheta felii, se baga putin la cuptor sa se incalzeasca si se unge fiecare felie cu pate de ficat. Feliile unse se orneaza cu cate-o crenguta de cimbru, se presara deasupra piper (macinat mare) si se servesc impreuna cu salata.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise