Pate de casa din ficat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g ficat de porc sau in amestec cu ficatei de pui
  • 1 ceapa
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2-3 oua
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • sare
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare

Ficatul se taie fasii.

Ceapa se curate si se taie marunt.

Ouale se pun la fiert.

Ceapa se soteaza in doua linguri cu ulei pina devine sticloasa.Adaugam ficatul , invartim cu o lingura de lemn pina cand ficatul se albeste pe toate partile. Adaugam pasta de gogosari si lasam sa se faca ficatul ca la o tocanita.

Cand este gata ficatul , se lasa sa se raceasca putin.

Ouale dupa ce au fiert se tin in apa rece 5 minute apoi se cojesc.

Tocam la masina ficatul racit, impreuna cu ouale si patrunjelul verde.

Asezonam pasta si amestecam bine sa se omogenizeze, dupa care o punem intr-un bol de unde vom servi pasta de ficat cu rosii sau cu ardei gras.

Pofta mare !

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise