Pastrav somonat cu sos

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Pastrav somonat cu sos

Ingrediente

  • - un pastrav somonat
  • - 1/2 lamaie
  • - 2 linguri ulei de masline
  • - un pumn sare mare
  • Sosul:
  • - o ceasca lapte
  • - 2 linguri faina de grau
  • - sare,piper,cimbru,enibahar,foaie de dafin,nucsoara macinata
  • - 200 ml smantana
  • - 30 ml wisky sau conjac
  • - 50 ml vin alb
  • patunjel pentru decor

Mod de preparare

- Pastravul somonat se dezoseste, se asaza in tava pe un strat de sare mare.

- Il stropim cu zeama de lamaie si ulei de masline si il dam la cuptor pentru 20-25 de minute.

Sosul:

- Dizolvam faina in lapte, adaugam smantana si condimentele, dam la foc mic pana se ingroasa sosul.

- Adaugam vinul si taria.

In functie de consistenta,mai adaugam lapte la nevoie. - Sosul trebuie sa fie ca o smantana subtire.

Serviim pestele cu garnitura de cartofi si sos,presarat cu patrunjel proaspat,garnisit cu felii de lamaie.

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise