Pastrav cu rosii deshidratate si capere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 pastravi
  • 3 linguri cu rosii deshidratate
  • 3 linguri cu capere
  • ulei de masline
  • 2 lamai
  • 3-4 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 cana cu suc de rosii
  • 2-3 catei de usturoi.
  • patrunjel verde
  • rosmarin uscat
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Se spala pestele,se usuca cu ajutorul unui prosop de hartie si se condimenteaza cu sare si piper atat pe exterior cat si in interiordupa care stropim cu zeama de la o lamaie.In burta fiecarui peste punem cate o lingura de capere si una de rosii deshidratate(rosiile deshidratate le-am tinut cateva minute in apa rece)si cate o lingura cu capere.

Drept tava eu am folosit un vas yena cu gratar.Curatam cartofii si morcovii,ii spalam si apoi ii taiem(morcovul l-am taiat rondele iar cartofii in sferturi).Am uns vasul cu putin ulei si am asezat atat cartofii cat si morcovii.Am presarat putin rosmarin ,am adaugat usturoiul zdrobit.si am turnat o cana cu apa.Asezam gratarul iar pe gratar pestii si cateva rondele de lamaie.

Dam la cuptor si cu 15 minute inainte de a fi totul gata turnam sosul de rosii si lasam ca acesta sa scada.

Cand pestele este frumos rumenit si bine facut scoatem vasul din cuptor si asezam pe cate o farfurie cate o bucata de peste si legume.Turnam sosul intr-o sosiera.

Stropim atat pestele cat si legumele cu sos si asezonam cu patrunjel verde si gata......puteti servi.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise