Pastrama de oaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pt 2 portii): 2 felii pulpa de miel sau oaie frageda
  • 1 capatana de usturoi
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lingurita boia
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 2 linguri vin alb

Mod de preparare

Spalam si zvantam carnea de oaie cu servete de hartie. Daca e cazul o desosam si o potionam. Eu am avut doua felii de pulpa de oaie asa ca nu am mai avut ce portiona ;)

Pisam usturoiul si pregatim condimentele intr-un vas. Amestecam condimentele pana obtinem o pasta si frecam bine carnea cu ea.

Turnam apoi doua linguri de vin alb peste carne si asta-i tot.

Impachetam in folie alimentara si tinem la frigider 5-7 zile. O mai intoarcem dupa cateva zile ca sa stea umeda pe toate partile.

Frigem pastrama pe gratar, in tigaie sau la cuptor la tava...o bunatate!

Servim cu cartofi prajiti, mamaliguta, castraveciori murati si must. Prea bun, un adevarat ospat…

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise