Paste mici cu pui

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200g paste cu forme mici (tip-ovaz
  • litere
  • stelute
  • etc) la alegere
  • pulpele si aripile de la un pui gata fiert
  • 2-3 catai de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 foie de dafin
  • cateva fire de patrunjel
  • sos tip tobasco (piri piri)- optional. 1 lingurita boia
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • piper si sare

Mod de preparare

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet, scurgem, le clatim si le lasam deoparte. Intre timp punem la calit intr-o cratita, uleiul, ceapa si usturoii picati pana incepe sa sticleasca, adaugam bucatelele de pui si dafinul si mai prajim 5min. Adaugam o jumatate de cana de apa fierbinte, boiaua, sosul picant, sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba cu capac cca. 8-10min. Dupa care adaugam pastele fierte si patrunjelul maruntit, amestecam, tragem de pe foc si lasam sa se odihneasca 5min. cu capacul pus. Se serveste acompaniat cu un vin alb sec si rece. Aceasta mancare se serveste de multe ori in casele portughezilor. Va urez pofta buna!

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise