Paste cu sos de rosii

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 grame paste
  • 250 ml suc rosii
  • 500 ml rosii in bulion
  • ulei masline
  • oregano
  • busuioc
  • sare
  • usturoi

Mod de preparare

Punem 2-3 linguri de ulei de masline in tigaie si incalzim. Cand e incins, punem 2-3 catei usturoi taiati rondele si ii lasam pana se ingalbenesc, apoi il scoatem. In uleiul astfel aromatizat punem sucul de rosii si rosiile cuburi, putina apa si lasam la fiert la foc moderat spre mic pentru 30-40 minute.

Dupa 20 minute, adaugam mirodeniile : busuiocul si oregano in cantitatea dorita (sau orice condiment doriti) si potrivim de sare. Lasam sa fiarba pana devine un sos mai dens.

Cat timp fierbe sosul de rosii, punem pastele la fiert. Scurgem pastele cand sunt gata si le punem peste sos, mai dam cateva clocote si inchidem focul.

Se servesc fierbinti, cu cascaval sau branza rasa deasupra.

Pofta buna!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise