Paste cu prosciutto si smintina

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 2 persoane
  • 1 ceapa mijlocie , 200 g. prosciutto (sunca presata), 2-3 linguri mazare, ulei de masline 2-3 linguri, sare, piper, paste tuburi o farfurie adinca plina.

Mod de preparare

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt apoi se pune la prajit in tigaie cu ulei, cind s-a rumenit putin se adauga mazarea, sunca presata faiata felii lungi, smintina, sare piper, si 1 pahar apa se lasa la fiert pina scade, amestecind continuu.

Separat se pune apa la fiert pt. paste cu 1 lingura sare, cind a clocotit se adauga pastele si se fierb cit scrie pe punga. Cind sunt gata se scurg de apa si se amesteca cu sosul.

Se servesc cu formaggio (cascaval mai dur) ras deasupra.

E f. bun, aceasta reteta am invatat-o in Sicilia.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise