Pasta de ton

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400g ton in ulei
  • 25g margarina/unt
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 15g maioneza
  • sare

Mod de preparare

- intr-un bol se pune cele 400g de ton in ulei si cu ajutorul unei furculite se piseaza pentru a nu ramane bucati mari;

- pe urma cu ajutorul unui mixer sau a unui blender ,mixam pana cand devine aproape pasta;

- intr-un bol mai micut punem cele 25g de margarina sau unt la microunde pentru a-l topi si a se mixa mai usor. Sa nu lasati mai mult de 10 sec. Iar dupa ce ati scos bolul si ati observat ca nu s-a topit chiar in intregime, atunci cu ajutorul unei linguri amestecati pana ramane doar lichid;

- puneti margarina topita peste ton si mixati pana se incorporeaza;

- apoi puneti cele 15g de maioneza si mixati din nou pana se incorporeaza;

-taiati o lamaie in doua si stoarceti zeama de la o jumatate de lamaie; dupa ce ati obtinut zeama o puteti pune in compozitia de ton, mixati din nou pana se incorporeaza (daca puneti zeama de la o jumatate de lamaie compozitia obtinuta va fi moderat si nu exagerat de acra din cauza lamaiei, dar dumneavostra puteti pune cata zeama de lamaie va place);

- dupa ce ati pus zeama de lamaie si ati mixat pana ce s-a incorporat, puteti pune sare;

- dupa ce ati terminat, o dati la rece pana sosesc invitatii.

P.S.. Va sugerez sa o faceti prima data inainte sa va apucati sa faceti celelalte feluri de mancare pentru a sta la rece mai mult timp deoarece este mai buna daca se raceste bine.

Bon appétit! :* :* :*

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise