Pasta de rosii, ardei si avocado

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 rosii mari
  • 4 cepe mari de apa
  • 4 ardei grasi rosii
  • 2 capatani de usturoi
  • 2 buc de avocado bine coapte
  • cimbru,busuioc, rozmarin, boia dulce, 2 foi de dafin,un vf de cutit ghimber pisat, sare, piper alb, o lingurita de miere
  • 100 ml de ulei de masline

Mod de preparare

Ceapa rasa si clatita sub jet de apa rece, se scurge prin sita de plastic si, impreuna cu rosiile taiate cubulete, se calesc in ulei la foc moderat.

Ardeii taiati fasii subtiri se adauga in tigaie dupa ce rosiile s-au muiat bine.

Se lasa amestecul sa fiarba la foc mic, pana cand sucul rezultat scade, amestecandu-se din cand in cand pentru a nu se prinde de tigaie.

Foile de dafin, cimbrul si celelalte mirodenii se adauga spre final.

Cand acest amestec a scazut suficient, se zdrobesc cateii de usturoi, se adauga (optional) o lingurita de miere( chiar mai putin), si se trage tigaia de pe foc.

Cand s-a racorit, avocado pisat cu furculita, se amesteca cu pasta din tigaie.

Se consuma de preferinta rece, pe tartine de paine prajita.

Pofta buna!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise