Pasta de macese

Se spala fructele in mai multe ape reci, dupa ce le-am taiat capetele.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg de fructe de macese coapte, sanatoase, dar nu moi
  • 1 kg de zahar
  • suc de la o lamaie

Mod de preparare

Se spala fructele in mai multe ape reci, dupa ce le-am taiat capetele. Se acopera cam 2-3 cm cu apa rece si se lasa sa fiarba cca. 45 de minute de la primul clocot. Verificam daca un fruct fiert se zdrobeste cu usurinta cu dosul lingurii, inseamna ca este gata, daca este inca tare, se mai adauga apa daca mai este nevoie si se mai lasa 10-15 minute.

Se scurg de apa in care au fiert, apoi se asaza in doua site una peste alta, cea de deasupra sa aiba gauri mai mari, apoi cea de dedesubt sa fie cat mai marunta. Se paseaza cu dosul unei linguri, in prima sita ramanand pielitrele si apoi se paseaza si ce ramane in sita deasa.

Pasta obtinuta se mai trece printr-o sita deasa, mai diluand pasta cu un pic de apa din cea scursa. O alta varianta ar fi sa le maruntim la robot, apoi sa le dam de 2-3 ori prin strecuratoare marunta.

Peste pasta obtinuta se adauga apa scursa de la fiert si apoi se adauga zaharul si se fierbe pana la o consistenta dorita.

La sfarsit se adauga zeama de lamaie pentru a obtine o culoare frumoasa. Se pune fierbinte in borcane sterile, se etanseizeaza cu capace cu filet, se acopera cu ceva gros pentru a se raci lent, apoi se baga la camara.

Aceasta pasta delicioasa o folosesc la clatite, prajituri si mai ales la preparare de jeleuri delicioase pentru prajituri.

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise