Pasta de catina

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1,5 kg catina
  • -600 g zahar sau dupa gust

Mod de preparare

Alegi fructe mari, intens colorate, care se coc in octombrie-noiembrie. Speli catina in strecuratoare, o cureti de codite si o pui la fiert pentru 5 minute, in apa cat sa o acopere. O scurgi si, folosind o lingura de lemn, o pasezi printr-o sita deasa, astfel incat sa obtii un piure, iar pe sita sa iti ramana, pe cat posibil, numai semintele. Pui la fiert, la foc iute, piureul impreuna cu zaharul, amestecand mereu, ca sa nu se prinda. Nu trebuie sa fierbi pasta mai mult de 10 minute, deoarece fructele de catina au un continut mare de pectine, care vor ajuta la legarea pastei.

Pui pasta calda in borcane, pe care le inchizi ermetic dupa ce s-a racit complet continutul. Este o pasta acrisoara, usor amaruie, bogata in minerale si vitamine, ideala pentru micul dejun.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise