Pascute

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pascute

Ingrediente

  • 500g faina
  • 40g drojdie
  • 30g zahar
  • 50ml ulei
  • 4 oua
  • 300ml lapte caldut
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 esenta vanilie
  • 1 ou pentru uns pastile

Mod de preparare

Laptele,zaharul,sarea,drojdia,esenta de vanilie si coaja de la lamaie se dizolva. Laptele trebuie sa fie putin caldut ,dupa care se adauga faina in ploaie si se framanta, pana se incorporeaza toata faina, daca mai este nevoie se mai pune putina.

Dupa ce s-a framantat, se adauga treptat uleiul si ouale, pe care le-am batut separat.

Se framanta 10-15 min si se pune la crescut 45min.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul pregatim pascutele astfel: luam putin din coca si din ea facem o fasie mai lunga pe care o invartim.Tot asa procedam cu toate pascutele,pe care le punem intr-o tava tapetata cu unt, iar apoi le ungem cu oul batut.Peste ele putem sa presaram si putin mac. Introducem tava la cuptor pana ce pascutele capata o culoare aurie. Sunt foarte bune si usor de facut! Pofta buna!!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise