Pasca fara aluat

Intr-un vas se pun ouale, zaharul, sarea, esenta si se mixeaza pana devine spuma.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • -1500 gr.branza de vaci dulce facuta in casa(perle de branza);
  • -1 kg.smantana,grasime 30%;
  • -12 linguri de zahar;
  • -400 gr.stafide;
  • -12 oua;
  • -4 linguri faina de grau;
  • -4 linguri gris,
  • -1 esenta de vanilie,
  • -1 praf de sare.

Mod de preparare

Intr-un vas se pun ouale, zaharul, sarea, esenta si se mixeaza pana devine spuma. Se adauga branza de vaca si smantana si se omogenizeaza cu ajutorul unei palete.

Se adauga faina de grau, grisul, stafidele si se omogenizeaza bine compozitia,dupa care se toarna intr-o tava in care s-a pus hartie de copt si se da tava la cuptorul incalzit deja pentru circa o ora sau pana cand se rumeneste frumos.Se lasa sa se racoreasca foarte bine,pret de cateva ore dupa care se poate portiona.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

Mentionez ca branza este de foarte buna calitate,fara apa sau zer sau ce o mai fi in branza cumparata din piata sau de la alimentara si smantana este groasa si buna calitativ,nu smantana la cutie cau care curge din lingura.Din acest motiv am pus asa putina faina de grau si asa putin gris,daca as fi pus mai mult ar fi iesit foarte tare adica chitan si nu ar fi avut aceiasi consistenta,moale si pufoasa.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise