Pasca cu branza si smantana

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 100 gr unt (eu am folosit cu o grasime de 80%)
  • 100 gr iaurt
  • 50 gr zahar
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • 350-400 gr faina (eu am folosi Dobrogea)
  • coaja rasa de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 800 gr branza de vaci
  • 350 gr smantana
  • 5 oua
  • 200 gr zahar
  • 50 gr stafide
  • coaja rasa de lamaie
  • coaja rasa de portocala
  • 3 lingurite esenta de rom
  • un praf de sare
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Hristos a inviat! Dragilor va doresc sa aveti parte de un Paste fericit, multa sanatate, bucurii, sa traiti clipe frumoase alaturi de cei dragi si Sfanta Lumina sa va patrunda in casa si sufletele voastre!

Aluatul:

Intr-un vas punem untul taiat cubulete cu un praf de sare, zaharul si le frecam pana obtinem o crema.

Adaugam ouale si mixam, apoi iaurtul.

Incorporam praful de copt, coaja rasa de lamaie si la final faina cernuta.

Framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen.

Formam o bila din el si il dam la frigider.

Umplutura:

Separam ouale si albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi zaharul treptat pana obtinem o bezea.

Intr-un bol punem branza faramitata cu mana, smantana (puteti pune si mai multa smantana), galbenusurile si le amestecam bine.

Adaugam stafidele, coaja rasa de lamaie si portocala si esenta de rom.

La final incorporam bezeaua, cu o paleta de silicon cu miscari usoare de sus in jos.

Ungem o tava de tort cu diametrul de 26 cm, cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.

Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie potrivita, o asezam in tava inclusiv pe peretii tavii.

Punem umplutura peste foaie, o nivelam iar surplusul de aluat de pe margini il taiem.

Batem un ou spuma si cu un pensonas ungem pasca deasupra.

O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, cam 45-55 de minute pana este bine coapta (facem testul cu scobitoarea).

O scoatem cand este gata, o lasam sa se raceasca apoi o invelim in folie alimentara sa se pastreze frageda.

Pofta buna!

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise