Pasca chinezeasca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat: 1 pahar (de un sfert) faina
  • 1 ou
  • 1/2 pahar zahar pudra
  • 1/2 pahar lapte
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 linguri cu varf cacao
  • 1/2 pachet margarina(=125 gr)
  • 1 pliculet vanilie, rasatura de lamaie.
  • Pentru branza: 1/2 kg branza de vaca
  • 2 oua
  • 1/2 pachet margarina
  • 1 pahar zahar
  • 1 pliculet vanilie
  • rasatura de lamaie
  • 2 linguri faina
  • Pentru glazura:3 linguri apa, 4 linguri zahar, 2 linguri cacao, 1 lingura margarina

Mod de preparare

Aluatul:se freaca zaharul cu cacao sa nu aiba cocolosi; se pune galbenusul si margarina si se omogenizeaza; se adauga cate un pic de faina si lapte(in care se stinge praful de copt), vanilia si rasatura de la o lamaie, dupa care se adauga albusul batut spuma, se amesteca bine si se da deoparte.

Branza se da prin masina de tocat carne si se freaca cu galbenusurile si zaharul; se adauga faina, mirodeniile, margarina topita(dar nu fierbinte) si se omogenizeaza dupa care se adauga albusurile batute spuma.

Din compozitia aluatului se pune in tava unsa si tapetata 3/4 din el; se adauga crema de branza, se niveleaza; se adauga restul de aluat deasupra nivelandu-se.Incercati sa nu umpleti tava pana sus pentru ca pasca sa aiba loc sa creasca. De asemenea puteti turna si coace compotitia intr-o tava mare dreptunghiulara de cuptor, oricum pasca va fi servita taiata frumos. Se baga la cuptor si se tine cca 45 minute, dupa care se lasa o ora la racit in tava.

Pentru glazura se amesteca toate ingredientele, se pun la fiert, se lasa sa se raceasca si se adauga deasupra pastii.

Spor la treaba si pofta buna!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise