Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar si una de lapte pana se face o pasta dupa care se presara un praf de faina si se lasa la crescut. Intr-un castron se aseaza faina si se presara un praf de sare. Untul se pune la topit in bain-marie.
Laptele se pune la fiert cu cele 150 gr de zahar dupa care asa fierbinte se toarna peste faina,putin cate putin si se framanta. Se adauga stafidele,inmuiate in prealabil in putina apa calduta,si se framanta,pana aluatul s-a racit complet. Se adauga coaja de lamaie rasa si se framanta incontinuare,adaugand cate putin din untul topit pana la incorporarea lui in totalitate.
Daca aluatul nu vi se pare destul de elastic si nu se ia de pe maini mai adaugati putin ulei. Deasupra aluatului se presara un praf de faina si se lasa 1 ora la crescut.Se pune deasupra un facalet care va fi acoperit cu o fata de masa sau o paturica. Branzei de vaci i se adauga zaharul,vanilia si romul si se amesteca bine.In momentul in care aluatul a crescut se ia o parte si se intinde o foaie rotunda destul de groasa care se va pune pe fundul tavii (rotunde) unse in prealabil cu margarina (se poate folosi si hartia de copt).
Restul de aluat se imparte in 3 si se impleteste o coronitacare se pune in tava. In mijloc se pune un castron de iena cu gura in jos si tava se introduce in cuptor. Dupa o jumatate de ora se scoate tava,se extrage castronul de iena si se aseaza branza in mijloc. Marginile se ung cu galbenus de ou si se presara zahar tos.Se mai lasa o jumatate de ora in cuptor pana la coacerea finala.
Pofta Buna !
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise