Pasca

Se pune faina intr-un castron.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foaie:
  • 180 gr de untura sau 250 gr de margrina.
  • 125 gr de zahar
  • 1 praf de zahar vaniliat
  • 1 ou intreg
  • 3 galbenusuri
  • un praf de sare
  • Faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat numai bun de intins.
  • Ingrediente pentru compozitia de branza:
  • 1 kg de branza de vaca
  • 250 gr de zahar
  • 10 plicuri de zahar vaniliat
  • 12 galbenusuri de ou
  • 4 linguri de smantana

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu untura sau cu margarina ( depinde ce se foloseste). Se adauga sarea, zaharul si zaharul vaniliat, oul, iar la urma, se adauga faina. Se framanta pana se obtine compozitia dorita.

Dintr-o parte de aluat, se intinde o foaie in tava de copt .

Restul aluatului se pastreaza pentru a se face grilaje deasupra linzerului.

Peste foaie intinsa, se amesteca branza de vaci cu zaharul si zaharul vaniliat. Peste ele se pune pe rand tot cate un galbenus de ou, amestecandu-se in continuu cu mixerul, pentru a se face pasta. Aceasta compozitie lichida se toarna peste foaie in tava, iar din restul luatului se fac grilaje ce se pun peste branza.

Tava se pune la copt, pentru 45 de minute.

In poza apare si fetita mea savurand acest Linzer delicios.

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise