Parpale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g de faina
  • un pahar cu apa calduta
  • 1/2 cub de drojdie
  • 2-3linguri de ulei
  • putin zahar si putina sare.

Mod de preparare

Se pune in apa calduta zaharul,sarea si drojdia se amesteca si se lasa 5 minute sa creasca apoi se pune peste faina,in care s-a pus inainte uleiul,si sew framanta.Se lasa la crescut 30 de minute si apoi se intind foi rotunde(ca niste clatite) si se pun in tigaia incinsa cu putin ulei(ca la clatite).Se tin si pe o parte si pe cealalata ,iar dupa ce le-am terminat le putem umple pe fiecare din ele cu ciocolata,branza etc si sa le rulam sau le asamblam ca pe un tort(la fel cu orice copmpozitie dorim).Eu am pus gem de prune.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise