Curatam cartofii de coaja ,ii taiem in cuburi si ii fierbem in apa sarata timp de 20 -25 minute.Intre timp curatam prazul si-l curatam bine de nisip,dovlecelul il curatam de coaja si-l taiem cuburi,ciupercile le curatam de pielita si le taiem si pe acestea.Pastaile le injumatatim cu ajutorul unui cutit.Cand s-au fiert cartofii,ii asezam intr-un castron incapator si-i sfaramam cu furculita pana devin piure.Intr-o oala punem apa cu sare si fierbem fasolea pastai cu dovlecelul.Intr-o tigaie antiaderenta calim prazul ,dupa care adaugam ciupercile ,le lasam la foc mic,adaugam si sare si le lasam la foc pana scade toata zeama ,apoi le turnam peste piureul de cartofi.Cand pastaile si dovlecelul s-au fiert bine ,le scurgem bine de apa si le adaugam peste restul compozitiei.Adaugam branza rasa,ouale,usturoiul pisat,un pic de sare si piper macinat.Puteti adauga si un pic de patrunjel sau marar tocat.Se amesteca toate ingredientele bine pana devine o pasta destul de compacta.Daca vi se pare prea zemoasa aceasta pasta,puteti adauga un pic de pesmet.
Formam parjolutele si le dam prin pesmet.Incingem uleiul si le dam la foc potrivit pana se rumenesc pe ambele parti.Se scurg de surplusul de ulei si se servesc.Sunt bune atat calde cat si reci.Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise