PARJOALE DIN DOVLECEI CU SOS DE MARAR

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1.3 dovlecei mari;
  • 2.300 grame branza telemea;
  • 3.100 grame pesmet;
  • 4.2 fire de ceapa verde;
  • 5.4-6 catei usturoi;
  • 6.2 legaturi de marar proaspat;
  • 7.200 ml iaurt;
  • 8.1 salata verde;
  • 9.sare,piper;
  • 10.200 ml ulei.

Mod de preparare

Dovleceii se spala,se curata de coaja,se dau prin razatoarea cu gauri mari,se lasa la scurs;

Telemeaua se rade tot prin razatoarea cu gauri mari si se amesteca cu dovlecelul care in prealabil a fost scurs bine de zeama, dupa care se adauga pesmetul,2-3 catei de usturoi pisati,ceapa si o legatura de marar taiate marunt;

Se amesteca bine toate ingredientele,se omogenizeaza,se asezoneaza cu sare si piper dupa gust,se formeaza parjoale care se prajesc in tigaie;

Pentru sos,se freaca iaurtul cu 2-3 catei de usturoi pisati,se adauga 1 legatura de marar tocat,se omogenizeaza.

La parjoale se pot adauga,in compozitie,si oua, pentru ca aceasta sa se lege mai bine;

Trebuie avut grija cata sare puneti,avand in vedere ca folosim telemea.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise