Se curata cartofii reci de coaja, se dau pe razatoarea mare, se sareaza si se pipereaza.
Se incinge putin unt intr-o tigaie, se pun cartofii rasi - cu o lingura - in untul incins, se apasa putin si se formeaza placintele cam cat palma. Se stropesc cu putin lapte, se pune un capac direct peste ele si se prajesc, la foc mic, circa 15 minute. Se intorc, se mai prajesc alte 5 minute, se scot din tigaie si se lasa sa stea la cald in cuptorul incins la 80-100gr.. Se procedeaza la fel si cu cartofii ramasi. Papricasul:
Carnea zvantata se taie feliute sau fasii subtiri (cu un cutit ascutit).
Se curata ciupercile si se taie felii, iar ceapa curatata se toaca marunt.
Se incinge grasimea si se prajesc, pe rand, bucatile de carne, intorcandu-le pe toate partile. Se adauga ciupercile si apoi ceapa si se prajesc si ele cateva minute. Se rastoarna carnea cu legumele intr-o cratita, se presara cu faina, se toarna peste ele zeama concentrata de carne, smantana si apoi vinul, se amesteca, si dupa ce dau in clocot, se lasa sa fiarba, la foc potrivit, circa 5 minute. Se condimenteaza papricasul cu sare, piper si zeama de lamaie, se presara cu boabele de piper zdrobite si se serveste cu placintelele de cartofi.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise