Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi
Intr-o tigaie non-aderenta topim untul( incalzim uleiul) , adaugam cele 200 g gris.Se poate folosi pesmet, dar noua ne place mai mult cu gris.Invartim continuu pina cand grisul isi schimba culoarea, se inchide putin la culoare din cauza ca se prajeste. Cand e gata adaugam apa toata odata ( 250 ml)si mai amestecam de cateva ori pina se mai evapora din ea si firele de gris se desprind una de alta...
Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le batem bine spuma.
Branza o faramitam cu furculita si adaugam galbenusurile, coaja rasa de lamaie ,apoi grisul, amestecam sa se omogenizeze, apoi adaugam albusurile batute spuma si amestecam incet pina se incorporeaza.
In cazul in care branza de vaci este mai grasa , se mai adauga putin gris sa se obtina o pasta cremoasa.
Cu o linurita luam din branza amestecata si cu ajutorul palmelor umezite facem bilutele de papanasi.
Intr-o cratita punem apa cu putina sare, la fiert. In momentul cand incepe sa clocoteasca adaugam 1/2 din papanasii formati si ii lasam sa fiarba pina cand se ridica la suprafata.Avem grija sa nu ramana lipiti de fundul cratitei.
Cand toti sunt la suprafata apei , ii mai lasam 5 minute sa fiarba, dupa care ii scoatem cu spumiera si ii punem peste grisul prajit.Ii tavalim pe rind prin gris, iar cealalta 1/2 de papanasi ii punem la fiert in apa clocotinda.
Procedam si cu ei la fel ca si cu primii.
Zaharul pudra il amestecam cu zaharul vanilat.
La servire, deasupra papanasilor din farfurie presaram zaharul praf vanilat.
Pofta mare sa aveti !
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/06/papanasi-fiertide-data-aceasta.html
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise