Reţetă de preparare a papanaşilor
Incalzim laptele si adaugam treptat cele 4 linguri de gris, amestecand continuu. Fierbem grisul cu lapte pana cand devine foarte gros (apr. 10 minute). Luam de pe foc grisul cu lapte si adaugam zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si zahar, dupa gust, tinand cont ca acest gris trebuie sa fie un pic mai dulce, fiindca urmeaza sa-l amestecam cu branza de vaci si ulterior nu mai adaugam zahar.
Lasam grisul sa se raceasca de tot, pana cand se intareste bine. Amestecam acum grisul cu branza da vaci si formam din aceasta compozitie bilute. Tavalim papanasii prin pesmet, prajit in prealabil in putin ulei.
Papanasii se pot servi ca atare, presarate cu zahar pudra sau cu gem de orice fel. Se pot servi si a doua zi, pentru ca raman moi, nu se intaresc.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise