Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g branza proaspata de vaci
  • 300g faina
  • 3 oua
  • 150g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • smantana
  • dulceata .

Mod de preparare

Se amesteca branza de vaci cu faina , coaja rasa de lamaie , bicarbonatul stins cu sucul de lamaie , ouale . Acest aluat se lasa putin la dospit dupa care se formeaza din el papanasii . Papanasii se pun la prajit in baie de ulei la foc foarte mic pana se rumenesc pe ambele parti . Dupa ce se scot de la prajit se pun pe servetele de hartie pentru a absorbii surplusul de ulei . Se servesc calzi sau reci cu smantana si dulceata deasupra .

VA UREZ POFTA BUNA !

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise