Se pune siropul pe foc, si cand clocoteste, se leaga cu amidonul dizolvat in putina apa. Se adauga fructele si 50 g de zahar, se lasa sa dea in clocot si se pune deoparte sa se raceasca.
Se stoarce bine branza intr-un stergar, se amesteca mai intai cu untul inmuiat si pe urma cu ouale intregi si galbenusurile. Se adauga restul de zahar, zaharul vanilat, pesmetul, grisul si la urma de tot coaja de lamaie si sarea. Se tine 30 de minute la rece.
Din aluat se fac - cu palmele umezite - 12 papanasi mici, care se fierb circa 15 minute - fara sa clocoteasca - in apa cu sare. Se servesc cu siropul preparat anterior, tavaliti - eventual - in putin pesmet prajit in unt.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise