Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr branza de vaci{bine scursa de zer},
  • 250 gr faina,
  • 2 oua,
  • 100 gr zahar,
  • 200 gr smantana,
  • 1oo gr dulceata de soc,
  • 1/2 lingurita bicarbonat,
  • coaja de la o lamaie,
  • sare,
  • ulei pt prajit.

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor

Branza de vaci se amesteca cu ouale bine de tot pana se face o pasta {e bine sa amestecati cu mixerul}, apoi se pune zaharul {farin daca se poate}, sarea, faina {proaspat cernuta}, mirodeniile si se amesteca bine.

Bicarbonatul se pune la sfarsit, se amesteca usor, deoarece daca il puneti la inceput face o reactie chimica si se evapora tot.

Intre timp sa incingeti ulei intr-o tigaie cu marginile inalte.

Va ungeti mainile cu ulei si modelati papanasii dupa forma bine stiuta, dupa care ii prajiti in uleiul incins dar nu la foc foarte puternic.

Se servesc fierbinti cu dulceata si smintina.

Pofta buna!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise