Reţetă de preparare a papanaşilor
Am început prin a pune într-un castron încăpător brânza de vaci, oul, sarea și zahărul, coaja de la o portocală și extractul de vanilie.
Am omogenizat cu o furculiță, apoi am adăugat făina cernută împreună cu praful de copt. Am început să frământ ușor.
Coca obținută trebuie să fie ușor elastică și lipicioasă. Nu trebuie frământată prea mult, deoarece va deveni prea uscată iar papanașii vor fi seci.
Am pus aluatul pe blatul de lucru presărat cu făină și l-am întins fără a apăsa prea tare. Grosimea acestuia trebuie să fie de aproximativ 1,5 - 2 cm.
Am lăsat papanașii să se odihnească 5-10 minute timp în care am pregătit uleiul pentru prăjit. Am folosit o cratiță mică de fontă deoarece păstrează o temperatură ideală pentru prăjire și fiind mică, nu am folosit nici foarte mult ulei ( cca. 350 ml pentru 10 papanași ).
I-am servit calzi cu smântână și dulceață dulce-acrișoară de merișoare.
Poftă bună!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise