Se pregăteşte o formă de silicon cu 6 orificii în formă de flori, care se unge cu unt de cocos şi se pune pe o tavă.
Se pune laptele de cocos într-o cratiţă pe foc mic, cu îndulcitorul, iar când începe să clocotească se adaugă agar-agar-ul şi se amestecă cu un tel bine, bine să se dizolve şi se mai ţine pe foc amestecul cam 2 minute, amestecând continuu. Se dă apoi la o parte, se pune extractul de vanilie şi anasonul şi se amestecă. Apoi se toarnă compoziţia în formele de silicon şi se dă tava la frigider până s-a răcit complet şi s-a închegat.
Se scurge bine ananasul din conservă şi se taie în bucăţi mai mici. Într-o tigaie se încinge puţin untul de cocos şi se pune peste ananasul şi zahărul de cocos, la foc mare, până ananasul începe să capete o culoare uşor brună, se toarnă peste rom şi se flambează. Dacă nu se foloseşte rom, se poate folosi puţin sirop din conservă (1/2 de cană), care se pune cu ananasul şi se ţine pe foc până scade lichidul la jumătate.
Se dă tigaia la o parte şi se lasă ananasul să se răcorească.
Fulgii de cocos, împreună cu zahărul se pun într-o tigaie la foc mic până se topeşte zahărul şi fulgii capătă o culoare aurie.
Pentru servit, se aşează panna cotta pe farfurii, se pune lângă ananasul şi se ornează cu fulgii de cocos.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise