Zmeura decongelata, pasata bine cu blenderul vertical, se trece prin sita.
Zmeura decongelata, pasata bine cu blenderul vertical, se trece prin sita, pentru eliminarea semintelor; piureul rezultat se pune intr-un vas mic, pe foc, impreuna cu zaharul, iar cand a ajuns la temperatura de fierbere, se da vasul deoparte, se adauga gelatina hidratata 5 min in apa rece, dupa omogenizare, se pune in forme mici cantitati egale de jeleu (cu lingura), dupa care se lasa la frigider sa se intareasca.
Intr-un vas, pe foc, se pune ciocolata rupta cu o parte din smantana, dupa ce s-a topit, se adauga si restul de smantana si ghimbir, se amesteca bine, iar cand ajunge la temperatura de fierbere, se da vasul deoparte si se amesteca bine cu gelatina hidratata 5min. in apa rece.
Se scot formele de la frigider, se umplu cu crema de ciocolata, apoi se lasa la frigider, ideal ar fi pana a doua zi.
Se rastoarna formele cu atentie, trecand de jur imprejur cu un cutit cu lama foarte subtire, pe un platou sau pe cate o farfurie, se orneaza cu zmeura si se serveste.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise