Pandispan cu visine

Se separa ouale.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 12 linguri faina
  • 12 linguri ulei
  • 12linguri zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 1 esenta de lamaie
  • 1 praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare
  • 500 g visine

Mod de preparare

Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum.

Se freaca galbenusurile cu uleiul.Se adauga , esenta de vanilie, esnta de portocale si faina cernuta peste galbenusuri si se amesteca bine.

Se adauga in aluat praful de copt stins in putina zeama de lamaie sau otet, se amesteca iar la final se incorporeaza usor albusul batut spuma.

Se scot samburii la visine si se tavalesc prin faina ca sa nu se lase la fundul tavii in timpul coacerii.

Se toarna alutul in tava de copt tapetata cu hartie pergament , se pun visinele si se coace in cuptorul preincalzit la 180 ‘ timp de30-40 de minute.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise